Welke schutting betonpaal moet ik kiezen?

U wilt een schutting, maar met welk schutting betonpaal? Welke kleuren zijn er? En welke varianten? We nemen u in dit blog mee in alle mogelijkheden en welke schutting betonpaal de slimste keuze is. Er zijn namelijk veel factoren om te kiezen voor een specifieke schutting betonpaal. Gaat het om de prijs? Of vindt u het belangrijk hoe het totaal plaatje eruit ziet. Ook de doorkijk en privacy richting uw buren speelt een belangrijke rol. Hieronder leest u alle informatie om de juiste schuttingpaal te kiezen.

Wat is een hout beton schutting?

De naam zegt het al: Een schutting combinatie van hout en beton. Het hout staat voor het schuttingscherm wat u wilt gaan plaatsen. Doorgaans zijn er een standaard aantal houtsoorten te krijgen: Grenen is de meest gebruikte. Daarnaast bestaat er Douglas, Red Class Wood, zwart gespoten grenen en Nobifix. Ook voor het beton zijn er een tal aan opties. Tuingigant heeft een selectie voor u gemaakt en de meest gangbaarste beton schuttingpalen voor u op een rijtje gezet. De varianten zijn: Stampbeton, glad beton en sleuf beton. Hieronder vertellen we er meer over.

Wat kost een schuttingbeton paal?

Afhankelijk van het type betonpaal dat u wenst, zitten er kosten aan. Hieronder hebben we een handige tabel geplaatst met de indicatie prijzen per paal en 10 meter schutting. Zo ziet u direct in één oogopslag de kosten van een schutting betonpaal. Handig toch? Let op! Dit zijn indicatieprijzen. Bekijk alle actuele prijzen in onze webshop.
Type schuttingpaal Prijs per paal Prijs per 10 meter schutting
Houten schuttingpaal v.a. € 24 v.a. € 125
Stampbeton schuttingpaal v.a. € 30 v.a. € 150
Sleufbeton schuttingpaal v.a. € 30 v.a. € 150
Gladde schutting betonpaal v.a. € 33 v.a. € 165

Alle schutting betonpalen op een rij

Slimme keuze: Stampbeton schuttingpalen

Een stampbeton schuttingpaal is een beton paal waarbij het beton in een vorm is gestampt. Het is een goedkoop proces, waardoor de paal ook lage prijs heeft. De schuttingpaal is te verkrijgen in twee kleuren: Grijs en antraciet (zie de afbeelding). Het kenmerkt zich door de ronde kom van de paal. De paal is voorzien van meerdere gaten over de volledige lengte om een schuttingscherm aan te kunnen monteren. Onderin de paal zit een sleuf om de beton onderplaat in te kunnen plaatsen. Deze zit er los in. De stampbeton schuttingpaal is verkrijgbaar in drie lengtes.
 • De 180 cm variant gebruikt u voor lage schuttingdelen van 90 cm.
 • De 280 cm variant gebruikt u voor gebruikelijke schuttingdelen van 180 cm met enkele onderplaat.
 • De 310 cm variant gebruikt u voor het opvangen van hoogteverschil van meer dan 50 cm met dubbele onderplaat.

Premium keuze:
Gladde schutting betonpaal

De premium schutting betonpaal is een vierkante betonpaal met een gladde afwerking. Te verkrijgen in drie varianten: Wit/grijs, antraciet en gecoat antraciet. De gecoate antraciete betonpaal heeft een extra coating om kalkuitbloei te voorkomen. Dit veroorzaakt de witte uitslag op de betonpaal. De premium gladde schutting betonpaal heeft een piramide top en afgehoekte randen voor een premium look. Het is een zeer stevige paal wat een strak resultaat geeft in uw tuin.

 • De 180 cm betonpaal gebruikt u voor lage schuttingdelen van 90 cm voor enkele onderplaat.
 • De 280 cm betonpaal gebruikt u voor gebruikelijke schuttingdelen van 180 cm voor enkele onderplaat.
 • De 308 cm betonpaal gebruikt u voor een dubbele onderplaat (2×25 cm).in

Strakke keuze: Gladde beton sleufpalen

 

Dit schutting sleuf of gleuf systeem biedt extra privacy in uw tuin. Doordat de schuttingen in de sleuf van de betonpaal worden geschoven, heeft u minder doorkijk naar de buren. In combinatie met een betoscherm heeft u helemaal geen doorkijk. De sleufbeton palen zijn te krijgen in de kleur grijs of antraciet. De bovenkant van de gleufpalen wordt afgedekt met een bijpassende bovenbalk die meerdere schuttingdelen bedekt. Elk type (verticale) schutting past in de sleufpaal.

 • 180 cm: voor lage schuttingdelen van 90 cm hoog met een enkele onderplaat.
 • 270 cm: voor een normale 180 cm hoge schuttingschermen met een enkele onderplaat.
 • 295 cm: voor een normale 180 cm hoge schuttingschermen met een dubbele onderplaat.

Advies van Tuingigant

 • Stap 1: Bepaal wat voor u belangrijk is: Voor maximale privacy kiest u een sleuf beton systeem. Kiest u voor de prijs? Dan adviseren we de stamp betonpalen. Kiest u voor een premium aanzicht? Dan zijn de gladde schutting beton palen voor u de beste optie.
 • Stap 2: Bestel eenvoudig via de webshop uw schutting betonpalen. Tip! Kies een van onze schutting voordeelbundels, daarmee bespaart u veel geld. U kunt ook gebruik maken van onze schutting calculator. Die berekent precies hoeveel palen, schermen en toebehoren u nodig heeft.
 • Stap 3: Gaat u zelf plaatsen? Let op! Een betonpaal weegt minimaal 60 kilo. Dat is een flinke belasting, zeker op een flink aantal strekkende meters. U kunt ook gebruik maken van de Tuingigant montage service.
 • Stap 4: Geniet van uw geplaatste schutting en de gewenste privacy. En onthoud: “Een goede buur is beter dan een verre vriend!”
mathijs tuingigant b2b groothandel en schuttinghandel

Kom langs in onze showroom

Wilt u advies over een schutting? Neem dan vooral contact met ons op of kom langs in onze showroom in Vriezenveen waar we u alle modellen betonpalen en schuttingen kunnen laten zien!

Mathijs

E-commerce specialist bij Tuingigant.com
jorn@tuingigant.com

Tuingigant.com Vriezenveen

Meer blogs

Daarom kiest u voor een Kamado Bono

Een kamado barbecue is natuurlijk fantastisch mooi, maar er zijn verschillende merken die kamado barbecues aanbieden en elk merk heeft zijn eigen […]

Lees blog
grenen sleuf schutting hout beton

Zo makkelijk is een schutting plaatsen nog nooit geweest!

De verschillende kleuren en lengtes van de sleufpalen Wilt u meer weten over onze sleufpalen? Lees dan snel de blog […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
 • Premium kwaliteit
 • Handige Doe-het-zelf handleiding
 • Snel geleverd
 • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden