De verschillende kleuren en lengtes van de sleufpalen

Wilt u meer weten over onze sleufpalen? Lees dan snel de blog over het prachtige sleufsysteem.

Het is goed om te weten dat al onze sleufpalen kunnen worden geleverd in twee kleuren. De kleur grijs en antraciet. Op speciaal verzoek is het ook mogelijk om de sleufpalen in andere kleuren te krijgen. Naast verschillende kleuren maken we ook gebruik van verschillende afmetingen van het sleufsysteem.

Lage schuttingschermen

Voor de lage schermen wordt de 180 centimeter sleufpaal gebruikt. In de sleuf past eenvoudig één onderplaat en één scherm van 90 centimeter hoog. Het is gebruikelijk dat de onderplaat hierbij minimaal 5 centimeter onder het maaiveld geplaatst wordt.

Normale 180 schuttingschermen

Als u geen hoge schutting wilt of weinig hoogteverschil in uw tuin hebt (maximaal 20 centimeter) adviseren wij u gebruik te maken van de 270 centimeter sleufpalen. In de sleuf van deze paal gaat één onderplaat en één scherm van 180 centimeter hoog. Ook bij deze sleufpalen is het gebruikelijk de onderplaat minimaal 5 centimeter onder het maaiveld te plaatsen.

Bij hoogste verschil

Heeft u veel hoogte verschil in uw tuin? Of wilt u extra privacy? Dan adviseren wij van Tuingigant u gebruik te maken van onze verlengde 295 centimeter sleufpalen. In de sleuf gaan namelijk twee onderplaten en één scherm van 180 centimeter. Door de extra onderplaat kunt u veel hoogte in de tuin goed maken of de schutting extra hoog plaatsen voor meer privacy.

De verschillende soorten sleufpalen

Net zoals er verschillende afmetingen van de sleufpalen zijn, zijn er ook verschillende soorten. Door gebruik te maken van verschillende soorten sleufpalen kunt u alle kanten op in de tuin. 

Een eindpaal: Bij het begin en einde van een schutting wordt doorgaans gebruik gemaakt van een eindpaal. De eindpaal heeft namelijk één sleuf, zo heeft de paal aan de achterkant een mooie dichte afwerking.

Een tussenpaal: Na een eindpaal komt doorgaans een tussenpaal hierin zitten twee sleuven. De tussenpaal wordt gebruikt als paal om de schutting te verlengen, waarbij de stevigheid wordt behouden. De sleufpaal kan ook als eindpaal gebruikt worden, dit is vooral handig voor als u in de toekomst nog wilt uitbreiden.

Een T-paal: Deelt u de schutting met de buren en wilt u de schutting beide doortrekken aan één zijde? Dan is de T-paal dé oplossing. De naam van de T-paal verraad het al een beetje. Aan de onderzijde zit een sleuf en aan beide buitenzijdes. Door gebruik te maken van de T-paal kunt u eenvoudig uw schutting meerdere kanten op verlengen zonder gebruik te maken van twee sleufpalen.

Een hoekpaal: Woont u op een hoek of op een andere plek waar u aan één kant de bocht om wilt? Daar hebben wij de hoekpaal voor in ons assortiment. De hoekpaal heeft aan twee zijdes één sleuf en is aan twee zijdes glad. Dit zorgt ervoor dat u eenvoudig een hoek kunt maken in uw schutting en aan de andere zijdes een gladde afwerking hebt.

De prettige eigenschappen van een sleufpaal bij Tuingigant

Naast de verschillende types en lengtes in ons assortiment, hebben wij ook een grote voorraad aan sleufpalen. Ook zijn al onze sleufpalen en onderplaten gemaakt van gewapend beton, dit zorgt voor extra stevigheid in de palen en onderplaten. Bovenop alle sleufpalen zit een schroefdraad, het schroefdraad wordt gebruikt om de bovenbalk mee vast te zetten. Zodra de bovenbalk vastzit kunnen de doppen op de bouten, hiermee krijgt de gehele schutting een super strakke afwerking.

Om een nog strakkere afwerking te krijgen, kunt u gebruik maken van een afwerklat. De afwerklat zorgt ervoor dat het stuk tussen het scherm en de bovenbalk geheel dicht is. Een mooi voorbeeld hiervan ziet u hieronder.

Nieuw bij Tuingigant

Bij Tuingigant zijn we altijd opzoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van uw tuin. Zo hebben wij het bundelsysteem bedacht. Het bundelsysteem is bedacht om te voldoen aan alle gemakken voor u. Zo bestelt u namelijk eenvoudig een schutting waarbij wij aan alles hebben gedacht en dat met een korting van 10%. Na het succes met de andere schuttingbundels kon het sleufsysteem natuurlijk niet achterblijven. Daarom presenteren we u met veel plezier onze sleufsysteem bundels. Staat uw favoriete bundel er niet tussen? Gebruik dan onze calculator of neem contact met ons op!

Meer blogs

Douglas

Wat is Douglas? Douglas is een van de hardste Europese houtsoorten. Douglas kenmerkt zich door de warme rode kleur die […]

Lees blog

Een strakke afscheiding met hekwerk

Strak hekwerk om uw tuin of perceel af te scheiden Naast schuttingen bieden we ook complete hekwerken aan via Tuingigant. […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden