Wat is Douglas?

Douglas is een van de hardste Europese houtsoorten. Douglas kenmerkt zich door de warme rode kleur die in de loop van de tijd naar een mooie zilver grijze tint trekt. Doordat het douglas hout een warme kleur uitstraalt is het ook een veel gekozen variant voor onder andere blokhutten, schuttingen, pergola’s en vele andere toepassingen.


Voordelen Douglas hout

Douglas hout kent vele voordelen vergeleken met grenen hout en vele andere houtsoorten. Dit komt ook veel door de uitstraling van douglas hout. Douglas valt in de duurzaamheidsklasse 3-4 en gaat onbehandeld zo ongeveer 10-15 jaar mee.

Het voordeel van Douglas hout is dat het:

 

 

 

 

 

 

 

 


Gebruik Douglas

Douglas wordt voor vele doeleinden gebruikt. De meeste overkappingen die gebouwd worden zijn ook gemaakt van Douglas. Dit komt voort uit het feit dat het hout makkelijk te bewerken is en dat er redelijk wat hars in de balken zit. Hierdoor komen er minder schimmels in voor en blijven de balken veel langer goed. Ook is Douglas een veel gebruikte houtsoort in de schuttingbouw. Dit is met name om de eerder genoemde voordelen. Door de rode kleur heeft Douglas een net wat luxere uitstraling dan bijvoorbeeld een grenen variant.

Douglas kan ook geïmpregneerd worden. Dit kan op twee manieren. Het zwart beitsen van de balken of schutting of het blank impregneren. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor het zwart beitsen van Douglas balken, omdat dit de afgelopen jaren heel erg populair is geworden. Mocht u de echte Douglas kleur willen behouden dan kunt u de balken of planken ook blank impregneren. Op deze manier behoud u de echte warme Douglas kleur.


Nadelen Douglas hout

Naast voordelen zijn er ook enkele nadelen aan Douglas hout. Echter zijn sommige nadelen relatief en gemakkelijk op te lossen.


 

Meer blogs

Welke schutting voor mij?

Vaak krijgen wij de vraag? Welke schutting past bij mij? Dit is natuurlijk erg persoonlijk! In onderstaande blog gaan wij […]

Lees blog
grenen sleuf schutting hout beton

Zo makkelijk is een schutting plaatsen nog nooit geweest!

De verschillende kleuren en lengtes van de sleufpalen Wilt u meer weten over onze sleufpalen? Lees dan snel de blog […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden