Wat is grenen?

Grenen hout is een verzamelnaam voor vele pinus soorten. Dit geld in het bijzonder voor de grove den. Ook staat grenen bekend om de mooie vlamtekeningen in het hout en de gele kleur. Vaak wordt grenen geïmpregneerd. Het impregneren van de planken zorgt voor een levensduur van meer dan 10 jaar!

Voordelen grenen

Grenen is erg populair en dat is niet zonder reden. Hieronder zijn de grootste voordelen van grenen hout:

Op onderstaande foto’s ziet u enkele voorbeelden van schuttingen die zijn geplaatst met grenen panelen. Deze zijn eenvoudig te plaatsen en leveren een mooi resultaat op.

Nadelen grenen

naast de vele voordelen van grenen hout heeft grenen ook enkele nadelen:

Toepassingen grenen

Grenen wordt voor diverse toepassingen gebruikt, vooral vanwege de lange levensduur na impregnatie. Het is gemakkelijk te boren en te schroeven, waardoor het veel wordt toegepast in schuttingbouw en de constructie van buitenspeeltoestellen.

Binnen kan grenen eveneens worden gebruikt voor vloeren, deuren, kozijnen en dorpels. Het hout is echter zachter dan hardhout, waardoor het wat gevoeliger is voor deuken en krassen.

Bekijk het assortiment grenen schuttinghout

Meer blogs

Grenen schutting hout-beton

Zo kiest u de beste schutting betonpaal

Welke schutting betonpaal moet ik kiezen? U wilt een schutting, maar met welk schutting betonpaal? Welke kleuren zijn er? En […]

Lees blog

Soorten tuinschermen

Soorten houten tuinschermen  Tuinschermen zorgen voor sfeer en privacy in uw tuin. Wilt u ongestoord kunnen genieten van uw tuin […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden