Grijs, antraciet, Grenen, Zwart grenen of toch Douglas?

Tegenwoordig zijn er erg veel schutting te verkrijgen op de markt, maar de meest bekende blijft toch wel de hout beton schutting. Dit komt door de combinatie van de stevige betonpalen en platen in combinatie met de warme uitstraling van de houten schuttingschermen. Deze combinatie is erg stevig en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en houtsoorten.

Welke soorten betonpalen en platen?

Bij een hout beton schutting heeft u vaak keuze uit twee soorten afwerkingen wat betreft de palen en onderplaten. Een grove afwerking met een duidelijke betonstructuur is vaak de basis variant. Ook is er een luxere variant verkrijgbaar en deze heeft een gladdere afwerkingen en oogt een stuk luxer. De onderplaten zijn 25 cm hoog en deze kunnen zelfs boven elkaar geplaatst worden om een totale hoogte van 50 cm te realiseren en dus eventuele hoogteverschillen op te vangen! De palen hebben een hoogte van 2 meter en zitten tussen de 70 en 80 cm onder de grond voor een stevige fundering.

Als u gaat voor een dubbele onderplaat voor bijvoorbeeld extra hoogte of grote hoogteverschillen is het aan te raden om voor de luxere uitvoering te gaan. Dit gebeurt vaak, omdat deze een strakkere afwerkingen hebben en daardoor de naden beter op elkaar aansluiten.

 

Welke soorten schuttingdelen?

In de schutting wereld wordt er doorgaans gebruik gemaakt van twee soorten hout. Geïmpregneerd grenen en Douglas. Deze twee houtsoorten zijn makkelijk om mee te werken en goed betaalbaar.

Grenen

Een Grenen schutting heeft als voordeel dat het goedkoper is dan Douglas hout. Grenen is een naaldhoutsoort. Dit is een grove densoort die veel groeit in Duitsland en Polen. Grenen heeft een erg fijne nerf en een rechte draad. Het is niet voor niets de meest populaire houtsoort die in Nederland gebruikt wordt. Het hout is een stukje zachter dan Douglas hout wat het iets gevoeliger maakt voor kromtrekken, maar is daarnaast wel erg makkelijk te bewerken. Op onderstaande foto ziet u een grenen schutting die geplaatst is met normale palen.

Douglas

Douglas schermen zijn anders van kleur dan Grenen. Het Douglas hout is roder van kleur dan de Grenen schermen die vaak iets geler/groener zijn. Optisch is dit de makkelijkste manier om ze uit elkaar te houden. Het Douglas hout kenmerkt zich door de hogere hardheid dan Grenen. Het douglas hout is iets duurder dan grenen en dit komt doordat douglas hout in een klasse 3 zit waar als grenen in een klasse 3-4. Deze klasses zijn ingedeeld van 1-5 en hoe hoger het getal hoe zachter het hout is.

Douglas krijgt in de loop van de jaren een fraaie grijze kleur. Op onderstaande foto ziet u een Douglas schutting die met luxe palen en rotsmotiefplaten is afgewerkt. Deze combinatie contrasteert mooi met elkaar en zorgt hierbij voor een luxe uiterlijk.

Meer blogs

Grenen schutting hout-beton

Zo kiest u de beste schutting betonpaal

Welke schutting betonpaal moet ik kiezen? U wilt een schutting, maar met welk schutting betonpaal? Welke kleuren zijn er? En […]

Lees blog

Ontdek de vier krachtige eigenschappen van Talen Buitenmeubelen

Kwalitatieve tuinmeubelen van Talen Buitenmeubelen Onlangs toegevoegd aan ons tuinmeubelen assortiment: Kwalitatieve buitenmeubelen. Het assortiment van Talen wordt gefabriceerd in […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden