Wat is een betonsleufpaal?

Een betonsleufpaal is een speciaal soort paal waarbij er schuttingschermen tussen de palen worden geschoven. De palen zijn voorzien van een sleuf op de lange kant van de paal. In deze sleuf wordt het scherm geschoven, hierdoor ontstaat er een dichte verbinding.  Hier komt ook de naam ‘sleufpaal’ vandaan. Een traditionele houtbeton schutting heeft deklat die tegen de schuttingpaal aankomt, maar bij een sleuf systeem zit er boven op uw schutting een lange afdekbalk of bovenbalk die over de palen ligt. Dit zorgt voor een nog strakkere afwerking.

Voordelen sleufpaal & sleuf systeem

De voordelen van een sleuf systeem voor uw schutting is dat het systeem géén doorkijk heeft. Dit komt door het feit dat de schermen in de sleufpaal worden geschoven. Op deze manier ontstaat er geen kiertje tussen het schuttingscherm en de schuttingpaal. De meest geschikte schuttingschermen zijn de 15, 21 & 23 planks schuttingschermen. Dit komt doordat deze schermen erg zicht dicht zijn. De 15 planks schermen in het bijzonder hiervoor geschikt, omdat deze extra brede lamellen hebben.

 

Is een sleuf systeem ook voor mijn schutting geschikt?

Een hout beton schutting met sleuf systeem is mogelijk voor elke tuin. De standaard sleufpalen zijn 270cm lang en mocht u meer dan 20cm hoogteverschil hebben dan zijn er bovendien 295cm palen. Onder elke paal komt een speciale onderplaat van 180 of 220cm lang. Deze onderplaat is alleen geschikt voor de sleufpalen. Hierop kunt u uw schutting plaatsen. Uiteindelijk komt er een bovenbalk overheen voor de strakke afwerking.

Ontdek ons beton sleufpaal assortiment

Een goede voorbereiding is het halve werk. Check daarom altijd eerst even onze to do list voor het gemakkelijk installeren van uw schutting. Wilt u weten wat een schutting kost bij ons met sleufpalen? Bekijk dan het assortiment betonsleufpalen en stel uw schutting zelf samen.

Heeft u nog vragen? Wij zijn altijd te bereiken via: 085 – 890 07 57 of via info@tuingigant.com


            

Meer blogs

Grenen

Wat is grenen? Grenen hout is een verzamelnaam voor vele pinus soorten. Dit geld in het bijzonder voor de grove […]

Lees blog

Daarom kiest u voor een Kamado Bono

Een kamado barbecue is natuurlijk fantastisch mooi, maar er zijn verschillende merken die kamado barbecues aanbieden en elk merk heeft zijn eigen […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden