Instructies poort plaatsen

Hieronder vertellen hoe u een schutting tuinpoort plaatst, stap voor stap.

1. Positie bepalen

Bepaal waar de poort komt te staan en markeer waar de 1e paal komt te staan.

2. Graaf het gat en plaats de palen

Graaf een gat in de grond tot de juiste diepte van uw poort.  Plaats de paal waterpas in de grond. Vul een beetje zand aan en stamp dit aan, zodat de paal niet meer beweegt. Controleer of de paal nog waterpas staat Plaats de bovenbalk tegen de paal om de juiste afstand van de andere paal te zorgen. Graaf nu op de juiste locatie een nieuw gat in de grond. Plaats de 2e paal nu waterpas in het gat tegen de bovenbalk aan. Vul een beetje zand aan en stamp dit aan zodat de paal niet meer beweegt. Controleer nu of alles goed waterpas staat Vul nu zand aan tot halverwege het gat en stamp dit rustig aan. Zorg dat alles nog steeds waterpas staat.

3. Monteer de kozijnen

Monteer nu vanaf de buitenkant het kozijn aan de binnenkant van de palen. Controleer of het kozijn waterpas is. Monteer nu de ogen aan de poort en draai de moeren aan.  Plaats nu de poort tussen het kozijn en schroef de haken op de juiste hoogtes vast aan het kozijn. Stel de poort goed af en controleer of alles nog waterpas is. (verwijder de poort indien u niet goed bij de palen kunt). Vul nu aan met beton en een kleine hoeveelheid water. Stel de poort nu perfect af met overal dezelfde tussenafstand.

4. Monteer het slot

Teken het slot op de gewenste hoogte af. Boor met de vlinderboor een gat door het afgetekende stuk. Plaats het slot op de juiste hoogte en duw de cilinder en dan doorheen. Plaats het langschild en deurkruk op juiste wijze. Maak de deurkruk vast. Plaats de klosjes achter het slot. Maak de klosjes vast aan het slot. Maak de klosjes nu vast aan de poort, waarbij de klosjes niet uitsteken. Maak het langschild vast aan de poort. Teken de inkeping voor het slot nu op de juiste hoogte af op het kozijn. Teken nu aan de binnenkant de sluitplaat af op de juiste hoogte. Boor nu met een vlinderboor de inkeping in het kozijn en zorg dat deze diep genoeg is. Plaats nu de sluitplaat. Plaats nu de aanslaglat. Test nu de poort of alles naar behoren werkt.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het plaatsen van een poort of over onze producten? Neem contact met ons op!

Meer blogs

Soorten tuinschermen

Soorten houten tuinschermen  Tuinschermen zorgen voor sfeer en privacy in uw tuin. Wilt u ongestoord kunnen genieten van uw tuin […]

Lees blog

Een strakke afscheiding met hekwerk

Strak hekwerk om uw tuin of perceel af te scheiden Naast schuttingen bieden we ook complete hekwerken aan via Tuingigant. […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden