Altijd al willen weten welke kamado bij u past? Lees snel onze blog en laat u meenemen in de wereld van Yakiniku.

De geschiedenis van de kamado.

De kamado bestaat al erg lang namelijk z’n 3.000 jaar, waarbij de kamado zijn oorsprong vond in China. Na vele oorlogen en handel is deze techniek van koken terecht gekomen in Korea. Z’n 1700 jaar geleden is deze traditie en techniek van koken overgewaaid naar Japan. Na de 2e wereldoorlog is het idee door de Amerikanen meegenomen naar hun eigen land. Pas in de jaren 70 werd de kamado BBQ erg populair onder de barbecues. Sinds enkele jaren is de populariteit erg toegenomen in Europa, waarbij we de kamado nu niet meer weg kunnen denken in onze manier van barbecueën.

Wat is een kamado barbecue?

Een kamado is een schaal gemaakt van keramiek. Yakiniku heeft gekozen om het keramiek te mixen met cordieriet, hierdoor is het keramiek extra sterk en hittebestendig. Het keramiek zorgt er voor dat de hitte goed wordt weerkaatst en daardoor de warmte goed vasthoud in de kamado. De Yakiniku kamado heeft extra dik keramiek, dit zorgt er voor dat het weinig last heeft van weersinvloeden van buiten.

Wat is een kamado barbecue?

Een kamado is een schaal gemaakt van keramiek. Yakiniku heeft gekozen om het keramiek te mixen met cordieriet, hierdoor is het keramiek extra sterk en hittebestendig. Het keramiek zorgt er voor dat de hitte goed wordt weerkaatst en daardoor de warmte goed vasthoud in de kamado. De Yakiniku kamado heeft extra dik keramiek, dit zorgt er voor dat het weinig last heeft van weersinvloeden van buiten.

Yakiniku Kamado

Waarom een Yakiniku kamado?

Waar andere merken veel kiezen voor gepoedercoat staal of gietijzer, kiest Yakiniku voor RVS type 304. Dit samen met het zwarte keramiek zorgt voor een erg luxe uitstraling. De kamado heeft ook nog eens extra dik keramiek, wat hem zeer geschikt maakt in alle weersomstandigheden. Naast de margrietschijf met regenhoed heeft de Yakiniku ook een unieke woodchipper functie, zo kunt u zonder temperatuur te verliezen rookhout toevoegen bij uw kolen.

Ons assortiment

Wij bij Tuingigant.com beschikken over het volledige assortiment aan Yakiniku kamado’s. Van de Mini 11 inch tot aan de XXLarge 24 inch, maar ook de tafel shichirin. Ook is het mogelijk losse onderdelen te kopen bij ons. Hierin verzoeken we u, ons een mail te sturen voor de juiste prijs. Naast alle kamado’s beschikken we ook over het volledige assortiment aan accessoires.

Advies van Tuingigant

Allereerst is het erg belangrijk uw keuze weloverwogen te nemen. Daarnaast adviseren wij goed te kijken naar wat uw wensen zijn met de barbecue en of hier de juiste accessoires voor beschikbaar zijn.

  • Stap 1: Voor hoeveel personen wenst u maximaal te barbecueën? Kies hierbij het juiste formaat voor het aantal personen.
  • Stap 2: Zijn de accessoires voor dit formaat beschikbaar die u graag wilt gebruiken? Denk hierbij aan een rotisserie deze is alleen beschikbaar voor de Large en XLarge.
  • Stap 3: Bent u bereidt de verfijnde techniek van het barbecueën op een kamado te leren? Ja? Dan raden we u minimaal een pro set aan. Dit om tegelijk direct en indirect te grillen.
  • Stap 4: Denk ten alle tijden aan uw eigen veiligheid. Werk altijd met hittebestendige handschoenen! Een kamado haalt gemakkelijk 300 graden en u kunt uzelf zeer snel verbranden.
  • Stap 5: Geniet van uw kamado! Blijf nieuwe gerechten en grilltechnieken oefenen, zo heeft u lang plezier van uw aankoop en blijft u zichzelf ontwikkelen.
Jorn kamado & barbecue specialist
Tuingigant.com Vriezenveen

Kom langs in onze showroom

Wilt u advies over een van de Yakiniku kamado’s? Neem dan vooral contact met ons op of kom langs in onze showroom in Vriezenveen waar we u alle modellen kunnen laten zien!

Jorn

Kamado specialist bij Tuingigant.com
jorn@tuingigant.com

Meer blogs

hardhout 21 planks schuttingscherm tuinscherm

Tuingigant is FSC & PEFC gecertificeerd​

Duurzaamheid & Kwaliteit bij Tuingigant Bij het selecteren van een schutting, overkapping, pergola of houten ombouw is het belangrijk om […]

Lees blog

Nobifix: Een uitstekend alternatief voor hardhout

Nobifix schutting Vanaf heden biedt Tuingigant ook Nobifix schuttingen aan. Bijzonder is dat dit uniek bewerkte hout net zo lang […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden