Stappenplan schutting plaatsen

In dit duidelijke overzicht vindt u alle instructies om een schutting eenvoudig en stevig te plaatsen. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bereiken op 085-890 07 57 of op info@tuingigant.com.


Stap 1

Nog voordat u de schutting besteld is het belangrijk om te controleren hoeveel M1 schutting uw nodig heeft. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk, want dit is bepalend hoeveel panelen en palen u nodig heeft.


Stap 2

Als u de schutting met uw buren plaatst bepaal dan de erfgrens van u en uw buren en zet een lijn uit waar deze loopt. Dit voorkomt achteraf narigheid en zo bent u er zeker van dat de schutting keurig op de erfgrens staat.


Stap 3

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg er daarom voor dat de bodem vrij is van puin en van wortels. Deze zijn vaak erg vervelend tijdens het plaatsen en kunnen op den duur er voor zorgen dat uw schutting schuin komt te staan of gaat verzakken. Dit wilt u niet, dus zorg ervoor dat de grond schoon is.

 


Stap 4

Nadat de erfgrens is bepaald en de grond klaar is om te plaatsen begint u met het plaatsen van de eerste schuttingpaal. Bepaal de hoogte van uw schutting en plaats de paal zo in de grond dat de onderplaat in de onderkant van de sleuf valt die in de paal zit. De onderplaat ligt doorgaans zo’n 5-10cm in de grond. Hierdoor maakt u het dieren lastiger om er onderdoor te kruipen. LET OP: Dus niet de gehele onderplaat onder de grond leggen maar slechts 5-10 van de 25cm dat de onderplaat hoog is.


 

Stap 5

Nadat u de eerste paal en plaat heeft gezet kunt u mits er geen hoogteverschil in uw tuin zit zo door zetten. Let er hierbij wel op dat alles waterpas blijft liggen. Makkelijk is hierbij om een touwtje te spannen langs de palen of de onderplaten stuk voor stuk te waterpassen. Op deze manier zorgt u ervoor dat elke paal en onderplaat even diep in de grond komen. Vergeet niet de palen lichtjes aan te stampen als u deze erin zet!


Stap 6

Nadat u alle betonpalen en onderplaten heeft geplaatst bent u toegekomen aan het plaatsen van de schermen. Dit is relatief eenvoudig. U schroeft een setje L beslag door de palen heen zowel boven als onder. Vervolgens pakt u het scherm en zet u deze tussen de betonpalen en op de onderplaat. Schroef het L beslag vast en herhaal dit voor alle schermen. Het is hierbij belangrijk dat u bepaald waar de volle kant komt. Dit, omdat een schuttingscherm altijd een oneven aantal planken heeft.


Stap 7

Als u alle schermen heeft vastgezet is het  tijd om de deklatten te monteren. Dit kunt u gemakkelijk doen met onze 4 x 60 schroeven. U heeft 3 schroeven per deklat nodig en deze schroeft u op de bovenkant van het schuttingscherm. Het is hierbij raadzaam om dit van bovenaf te bekijken. Op deze manier kunt u zien of alle deklatten recht gemonteerd zijn.


Stap 8

Als u de deklatten heeft vastgezet ga dan met een trappetje aan het begin/eind van uw schutting staan en bepaal op het oog welke palen er nog bijgesteld moeten worden. Dit is een klus voor 2 personen. De ene kijkt en de ander stampt de paal desgewenst aan en stelt deze recht.


Stap 9

Nadat alles is aangestampt kunt u alles schoonvegen en even de schutting bewateren. Dit zorgt ervoor dat het zand sneller zakt en een vast geheel vormt. Hierna kunt u alles voor de zekerheid nog één keer langslopen en als alles in orde is dan bent u klaar!


 

Meer blogs

Capi Europe

Wie zijn Capi Europe? Capi Europe is ontstaan in 1977 in het kleine en gezellige Udenhout. Waar er op het […]

Lees blog

De tuintrends van 2021

Het jaar 2021 is alweer aangebroken en met veel positiviteit en mooie vooruitzichten gaat dit op vele gebieden een mooi […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden