Gedompeld of gespoten zwart hout?

In hedendaagse tuinontwerpen wordt zwart hout steeds vaker gebruikt, denk hierbij aan stijlvolle zwarte schuttingen en overkappingen die zijn bekleed met zwarte planken of rabatdelen. Dit moderne design wordt vaak versterkt door het contrast met blank douglas, wat een prachtige visuele dynamiek creëert.

Wanneer u overweegt om zwart hout in uw tuin toe te passen, stuit u wellicht op de termen ‘dompelen’ en ‘spuiten’. In deze blog willen we graag de verschillen tussen deze methoden toelichten.

Gedompeld Hout

Bij dompelen wordt het hout volledig ondergedompeld in een bad met zwarte vloeistof. Dit resulteert in een kleur die minder diep is dan bij spuiten of verven. Hoewel het hout een laag grondverf krijgt, trekt de vloeistof niet volledig in het hout. Hierdoor kan de kleur van gedompeld hout vrij snel vervagen en vergrijzen.

Gespoten Zwart Hout

Gespoten hout, zoals de naam al doet vermoeden, wordt in een bepaalde kleur (bijvoorbeeld zwart) gespoten met behulp van een houtcoating. Deze methode resulteert in een prachtige, diepzwarte kleur. Gespoten zwarte planken zijn ideaal voor het creëren van een eigentijdse zwarte schutting. Het grote voordeel is dat de kleur jarenlang mooi blijft en niet snel vervaagt, en het geeft het hout direct na plaatsing een luxe uitstraling. Bovendien maakt deze behandeling het hout duurzamer dan blank of geïmpregneerd hout.

Omdat wij streven naar het leveren van hoogwaardige producten, bieden wij uitsluitend zwart hout aan dat met precisie is gespoten.

Gedompeld Hout of Gespoten Hout?

Hoewel de aanschaf van zwart gedompeld hout budgetvriendelijker is, weerspiegelt dit ook in het eindresultaat. Gedompeld hout is lichter van kleur en vertoont sneller tekenen van vervaging. Als u daarentegen langdurig wilt genieten van een mooie zwarte schutting, raden wij aan te kiezen voor zwart gespoten hout. Mocht u het geen probleem vinden om na het plaatsen van de schutting zelf nog schilderwerk uit te voeren, dan is gedompeld hout een overweging waard.

Ons advies is duidelijk: voor een prachtige zwarte schutting die jarenlang zijn diepe kleur behoudt, is zwart gespoten hout de optimale keuze.

Meer blogs

Red Class Wood

Wat is Red Class Wood? Red Class Wood is de perfecte vervanger van Douglas hout. Deze naald houtsoort is geïmpregneerd […]

Lees blog

Grenen

Wat is grenen? Grenen hout is een verzamelnaam voor vele pinus soorten. Dit geld in het bijzonder voor de grove […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden