Vaak krijgen wij de vraag? Welke schutting past bij mij? Dit is natuurlijk erg persoonlijk! In onderstaande blog gaan wij uitleggen welke varianten er allemaal te koop zijn.


Functie van een schutting

Tegenwoordig zijn schuttingen steeds moderner en is er steeds meer keuze wat betreft het uiterlijk van uw schutting. Hierdoor zouden we bijna vergeten waar voor een schutting echt dient en dat is namelijk een erfscheiding goed afbakenen.

Elk aangrenzend stuk land heeft een zogeheten erfscheiding. Dit is de lijn waarop de ene kavel ophoudt en de andere begint. Deze lijn wordt vaak afgebakend met een duidelijke afrasteringen in de vorm van palen, een heg, een schutting of een andere duidelijke erfafscheiding.

Met name binnen de bebouwde kom zien we steeds vaker terug dat een schutting de beste optie is voor een erfafscheiding. Dit komt door het feit dat een schutting erg onderhoudsarm is en lang mee gaat.


Soorten schuttingen

Bij een schutting wordt meestal standaard een houten scherm met betonnen palen gedacht. Dit is toegegeven wel de meest verkocht variant, namelijk de ‘hout beton schutting’. Echter zijn er veel meer soorten schuttingen dan u op het begin zal denken. Zoals bijvoorbeeld:

De hout beton schutting is het meest duurzaam en gaat afhankelijk van de omstandigheden met gemak 10/15 jaar mee!


Wat is de beste schutting voor mij?

Dit is waarschijnlijk de vraag die u zich afvraagt als u op zoek bent naar een nieuwe schutting. Hier is echter geen pasklaar antwoord op te geven. Dit is heel erg situatieafhankelijk en persoonsgebonden. Het komt namelijk aan op een smaak kwestie. Een hout beton schutting zorgt voor een warme uitstraling met een landelijke tint. Een composiet schutting daarin tegen heeft ook een planken motief, maar is gemaakt van composiet en dit is een combinatie van samengeperste houtvezels en kunststof. Dit is erg onderhoudsvriendelijk en zal ook lang meegaan, maar wel een stuk prijziger.

Naast deze basisvarianten kunt u ook nog variatie aanbrengen in uw schutting door middel van grote gaasdelen die u kunt laten beklimmen door hedera (klimop) of een mooie grote robuuste schanskorf en deze vullen met stenen naar keuze. Dit kunt u als afwisseling tussen de schuttingdelen plaatsen voor een speels uiterlijk. Op onderstaande foto kunt u zien hoe de schanskorven en gaasdelen zijn toegepast


Kortom:

Meer blogs

Soorten tuinschermen

Soorten houten tuinschermen  Tuinschermen zorgen voor sfeer en privacy in uw tuin. Wilt u ongestoord kunnen genieten van uw tuin […]

Lees blog
b2b schutting groothandel Tuingigant jan op de heftruck

Daarom koopt u een schutting bij Tuingigant.com

Een schutting kopen is erg lastig. Er zijn veel bedrijven die een schutting aanbieden en het assortiment is erg ruim. […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden