Duurzaamheid & Kwaliteit bij Tuingigant

Bij het selecteren van een schutting, overkapping, pergola of houten ombouw is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Tuingigant is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd, waardoor klanten gerust kunnen zijn over de herkomst van het hout dat wordt gebruikt bij de productie van onze producten.

Waar staat de FSC-certificering voor?

Tuingigant staat trots achter duurzaamheid en kwaliteit, erkend door het Forest Stewardship Council (FSC)-certificaat. Dit certificaat verzekert dat ons gebruikte hout uit duurzaam beheerde bossen komt, met aandacht voor sociale, economische en ecologische aspecten. Kies voor een FSC-gecertificeerde omheining, overkapping of houten aanbouw van Tuingigant en draag bij aan het behoud van bossen en biodiversiteit.

hout beton schutting plaatsen stap voor stap

Waar staat de PEFC-certificering voor?

Tuingigant is ook gecertificeerd door het Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). Het PEFC-keurmerk staat garant voor duurzaam bosbeheer en traceerbaarheid van houtproducten. Door te kiezen voor een PEFC-gecertificeerde omheining draag je bij aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en de leefomstandigheden van lokale gemeenschappen.

Voordelen van FSC- en PEFC-certificering:

  1. Duurzaamheid: Garandeert dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, behoudt bossen voor toekomstige generaties.
  2. Biodiversiteit: Het behoud van bossen draagt bij aan het behoud van biodiversiteit.
  3. Sociale verantwoordelijkheid: Houdt rekening met de rechten en belangen van lokale gemeenschappen en inheemse volkeren.
  4. Transparantie en traceerbaarheid: Zorgt voor een transparant en traceerbaar systeem, waardoor klanten de herkomst van het hout kunnen controleren.
hardhout 21 planks schuttingscherm tuinscherm

Tuingigant, uw partner voor FSC en PEFC producten

Bij het kiezen van een schutting is het belangrijk om aandacht te besteden aan de herkomst van het gebruikte hout. Met de FSC- en PEFC-certificering van Tuingigant kunt u er zeker van zijn dat uw schutting afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Maak vandaag nog de verantwoorde keuze en kies voor Tuingigant.

Meer blogs

hout beton schutting plaatsen stap voor stap

Zo plaatst u een strakke houtbeton schutting

Zelf een hout beton schutting plaatsen Bent u van plan om zelf een hout beton schutting te gaan plaatsen? Dat […]

Lees blog

Een strakke afscheiding met hekwerk

Strak hekwerk om uw tuin of perceel af te scheiden Naast schuttingen bieden we ook complete hekwerken aan via Tuingigant. […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden