Het jaar 2021 is alweer aangebroken en met veel positiviteit en mooie vooruitzichten gaat dit op vele gebieden een mooi jaar worden! Op het gebied van tuinieren en tuinen zijn de trends voor 2021 al zichtbaar geworden. Lees u met ons mee in deze blog? Laat u inspireren en laat uw tuin stralen als nooit tevoren!

Trend 1: Knus en groen

Op dit moment leven we helaas in tijden van onzekerheid en thuiswerken is de norm geworden. Dit kan op den duur een behoorlijke sleur worden, daarom is het van belang om een prettige omgeving te creëren om zo u even terug te trekken. Geborgenheid en veel groen is een combinatie die al jaren terugkomt en dit is niet zonder reden! Wist u dat het wetenschappelijk is bewezen dat meer planten in uw omgeving bevorderlijk zijn voor uw humeur?

Om uw eigen plekje te creëren in de tuin is enige vorm van beschutting een echte must! Dit kan in de vorm van een sfeervolle overkapping of een pergola met begroeiing. Een lekkere lounge set of enkele fauteuils maken het knusse plekje af.

Wilt u op de zomeravond nog lekker tot laat blijven zitten? Dan zijn grondspots of wandverlichting aan uw schutting een warme oplossing. Door gebruik te maken van warm licht komt dit het knusse en gezellige gevoel erg ten goede. Hier bent u natuurlijk helemaal vrij in

 

Trend 2: Urban jungle

Een trend wat afgelopen jaar al zijn opmars kende zet dit jaar ook stevig door! De zogenoemde ‘Urban jungle’ stijl is een echte trend voor de kleinere tuinen.

Door gebruik te maken van veel natuurlijke materialen en deze te contrasteren met industriële materialen kunt u heel gemakkelijk een echte urban jungle creëren in uw achtertuin. Om te beginnen is de omheining een echte zo geheten ‘mood setter’ vaak wordt er gekozen voor een  omheining in de vorm van een schutting of een andere strakke afscheiding. De kleur die hiervoor vaak wordt gekozen is zwart. Deze kleur wordt vaak gekozen, omdat het goed contrasteert met de rest van uw eigen Urban jungle.

Om contrast aan te brengen is het van belang dat er veel hoge groene planten in komen. Hierdoor breekt de zwarte kleur erg mooi en komt er al snel sfeer in uw tuin. Voor het looppad en de bodem in uw tuin is een grijze kleur split in combinatie met een grijze of zwarte tegels een sfeervolle optie. Doordat u deze kleuren neutraal houdt kunt u nog alle kanten op met het aankleden van de tuin.

Om uw Urban jungle af te maken is het zit gedeelte ook erg van belang. Gaat u voor een lekkere robuuste lounge set van hout, of toch die ene strakke van aluminium? Deze keuze bepaald voor een groot deel of uw tuin een  ‘robuuste’ of ‘industriële’ uitstraling krijgt.

 

Trend 3: Forest garden

Let op: Deze trend is voor de mensen met groene vingers en liefhebbers van een echte groene tuin.

Het afgelopen jaar zijn u en wij veel thuis geweest en is de tuin op de warme zomerdagen een tweede woonkamer geworden. Waarbij de een kiest voor een strakke achtertuin met weinig onderhoudt kiest de ander voor een tuin met veel groen. Dit past perfect in het plaatje van de trend ‘Forest garden’.

Bij deze tuintrend ligt de nadruk op de kleur groen. Door gebruik te maken van plankenbakken gemaakt van betonnen stapelblokken kunt u erg sfeervolle groene bordes creëren. Bodembedekkers in combinatie met hogere beplanting zorg voor een stevige ‘body’ van uw tuin met een oase van groen. Het voordeel van hogere plantenbakken is dat er makkelijk kan worden gespeeld met de hoogte. Dit geeft een erg behagelijk effect, omdat u daardoor een behagelijk plekje kan maken met meer beschutting.

Als u een groene hide away (een mooi woord voor een knus plekje) wil maken in uw tuin en dit in dezelfde sfeer wil houden  met uw tuin is het erg gaaf om een pergola te bouwen met daaraan klimop. Op deze manier heeft u een sterke overkapping die door de hedera mooi in de tuin opgaat. Zo heeft u het beste van beide werelden!

Inspiratie opgedaan? En al de kriebels gekregen om bezig te gaan? Kijk dan in onze webshop waar wij u mee van dienst kunnen zijn.

Bedankt voor het lezen

Team Tuingigant

Meer blogs

Gespoten of gedompeld zwart hout

Gedompeld of gespoten zwart hout? In hedendaagse tuinontwerpen wordt zwart hout steeds vaker gebruikt, denk hierbij aan stijlvolle zwarte schuttingen […]

Lees blog

Een complete schutting, wat heeft u nodig?

Een volledig overzicht met alle materialen U wilt een complete schutting plaatsen, maar welke materialen heeft u daar eigenlijk voor […]

Lees blog

Selectie uit onze schuttingschermen

Doe het lekker zelf!

Op zoek naar een unieke schutting?

Stel uw eigen unieke schutting samen naar wens en wij leveren de schutting die voldoet aan uw wensen. Laat u verrassen door ons ruime assortiment.

Begin hier
  • Premium kwaliteit
  • Handige Doe-het-zelf handleiding
  • Snel geleverd
  • 10 jaar garantie
Tuingigant.com - 2024 | Algemene voorwaarden - Privacy policy - Retourvoorwaarden